Eric Burger

Ik ben recordsmanagement- en informatie-governance specialist. Ik begeleid als projectleider, adviseur en trainer binnen dit vakgebied veranderingen in organisatie, werkwijze en functionele toepassing van automatisering. Veranderingen die samenhangen met toenemende technische mogelijkheden, snel groeiende verwachtingen van de informatie-consument en méér aandacht in bedrijf en organisatie voor het belang van compliance en risicomanagement in documentgerelateerde processen. De kern van mijn expertise en dienstverlening is records management en informatie- governance in Microsoft SharePoint en Office 365.

Ik blog op deze site  regelmatig  over actuele onderwerpen uit het vakgebied  met een focus op Office 365 en SharePoint.

Mijn opleiding en ervaring: ik studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en was aansluitend ruim tien jaar werkzaam bij de Rijksarchiefdienst en het Nationaal Archief, waar ik in verschillende (o.a. Europese) projecten nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (digitale) archivering en informatievoorziening mede kon vormgeven en uitdragen.

In 2005 richtte ik eric burger document management op. Daarvoor was ik enige jaren eerst als consultant en later ook als medevennoot actief bij verschillende gespecialiseerde consultancies. Ik heb projecten geleid en uitgevoerd bij onder andere ministeries, zelfstandige bestuursorganen, gemeenten en bedrijven. Voorts verzorgde ik trainingen en workshops voor verschillende doelgroepen over onderwerpen uit het vakgebied.

Wat betreft mijn werkwijze en stijl: ik lever snelle en degelijke analyses, ben zakelijk èn betrokken, nuchter èn to the point. In mijn interactie in projecten en trainingen combineer ik een vlotte en toegankelijke stijl met gemakkelijk schakelen in de communicatie tussen verschillende disciplines en hiërarchische niveaus. En gelukkig mag er tijdens het werk ook worden gelachen!

Met eric burger document management zet ik met plezier mijn 30 jaar kennis en ervaring bij overheid, bedrijven en erfgoedsector in, om projecten praktisch, degelijk en tijdig tot een succesvol resultaat te brengen.

eric burger document management is gevestigd te Vlaardingen.

Wat zeggen klanten over eric burger document management

Bent u geïnteresseerd in mijn dienstverlening?

Recente blogs

"You're being watched" - credits: Peggy Anke Unsplash
ComplianceMicrosoft365

Office 365 compliance: audit logboek retentie

Vorig jaar schreef ik op ericburger.nl (jawel, nieuwe site!)  tweemaal over Office 365 audit logs, vanwege wijzigingen die Microsoft had aanbracht. De functionaliteit in SharePoint …

Lees meer →
Microsoft365

Recordsmanagement en compliance updates van #MSIgnite

We zetten ons schrap voor de tweede golf. Met tegenzin zeggen we afspraken af of gaan we online verder. In de Verenigde Staten, waar de …

Lees meer →
Microsoft365office365

Office 365 governance: centraal vs decentraal

Het is half juli en ik denk dat ik voor velen kan spreken als ik zeg dat dit wel een zeer bijzondere eerste helft van …

Lees meer →
Scroll naar top