Eric Burger

Ik ben recordsmanagement- en informatie-governance specialist. Ik begeleid als onafhankelijk adviseur en trainer binnen dit vakgebied veranderingen in organisatie, werkwijze en functionele toepassing van automatisering. De kern van mijn expertise en dienstverlening is records management, compliance en informatie-governance in Microsoft 365.

Ik blog op deze site regelmatig over actuele onderwerpen uit het vakgebied  met een focus op Microsoft 365 en SharePoint Online.

Mijn opleiding en ervaring: ik studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en was aansluitend ruim tien jaar werkzaam bij de Rijksarchiefdienst en het Nationaal Archief, waar ik in verschillende (o.a. Europese) projecten nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (digitale) archivering en informatievoorziening mede kon vormgeven en uitdragen.

In 2005 richtte ik eric burger document management op. Daarvoor was ik enige jaren eerst als consultant en later ook als medevennoot actief bij verschillende gespecialiseerde consultancies. Ik heb projecten geleid en uitgevoerd bij onder andere ministeries, zelfstandige bestuursorganen, gemeenten en bedrijven. Voorts verzorgde ik trainingen en workshops voor verschillende doelgroepen over onderwerpen uit het vakgebied.

Wat betreft mijn werkwijze en stijl: ik lever snelle en degelijke analyses, ben zakelijk èn betrokken, nuchter èn to the point. In mijn interactie in projecten en trainingen combineer ik een vlotte en toegankelijke stijl met gemakkelijk schakelen in de communicatie tussen verschillende disciplines en hiërarchische niveaus. En gelukkig mag er tijdens het werk ook worden gelachen!

Met eric burger document management BV zet ik met plezier ruim 30 jaar kennis en ervaring bij overheid, bedrijven en erfgoedsector in, om projecten praktisch, degelijk en tijdig tot een succesvol resultaat te brengen.

eric burger document management BV is gevestigd te Rotterdam.

Wat zeggen klanten over eric burger document management

Bent u geïnteresseerd in mijn dienstverlening?

Recente blogs

ComplianceMicrosoft365

Microsoft 365 Purview e-Discovery voor WOO en hotspots

Microsoft 365 Purview e-Discovery heeft terecht veel belangstelling van informatiebeheerders en WOO-ondersteuners. Zoeken, analyseren, export en hold-functionaliteiten in e-Discovery ondersteunen verschillende Archiefwet- en WOO-gerelateerde scenario’s. ...
Lees meer →
Microsoft365recordsmanagement

Teams, kanalen en teamsites “archiveren”

Het Berichtencentrum in Microsoft 365 Beheercentrum (Bericht-Id: MC696576, 12 april jl.) is er enthousiast over in de update: “Voor een gepauzeerd of voltooid project waarbij ...
Lees meer →
ComplianceMicrosoft365

Nieuwe Purview portal – in pubic preview

Het Microsoft compliance beheercentrum Purview heeft, nu nog in openbare preview, een make-over gekregen. Openbare preview betekent dat er nog wijzigingen zullen volgen op basis ...
Lees meer →