Eric Burger

Ik ben recordsmanagement- en informatie-governance specialist. Ik begeleid als onafhankelijk adviseur en trainer binnen dit vakgebied veranderingen in organisatie, werkwijze en functionele toepassing van automatisering. De kern van mijn expertise en dienstverlening is records management, compliance en informatie-governance in Microsoft 365.

Ik blog op deze site regelmatig over actuele onderwerpen uit het vakgebied  met een focus op Microsoft 365 en SharePoint Online.

Mijn opleiding en ervaring: ik studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en was aansluitend ruim tien jaar werkzaam bij de Rijksarchiefdienst en het Nationaal Archief, waar ik in verschillende (o.a. Europese) projecten nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (digitale) archivering en informatievoorziening mede kon vormgeven en uitdragen.

In 2005 richtte ik eric burger document management op. Daarvoor was ik enige jaren eerst als consultant en later ook als medevennoot actief bij verschillende gespecialiseerde consultancies. Ik heb projecten geleid en uitgevoerd bij onder andere ministeries, zelfstandige bestuursorganen, gemeenten en bedrijven. Voorts verzorgde ik trainingen en workshops voor verschillende doelgroepen over onderwerpen uit het vakgebied.

Wat betreft mijn werkwijze en stijl: ik lever snelle en degelijke analyses, ben zakelijk èn betrokken, nuchter èn to the point. In mijn interactie in projecten en trainingen combineer ik een vlotte en toegankelijke stijl met gemakkelijk schakelen in de communicatie tussen verschillende disciplines en hiërarchische niveaus. En gelukkig mag er tijdens het werk ook worden gelachen!

Met eric burger document management BV zet ik met plezier ruim 30 jaar kennis en ervaring bij overheid, bedrijven en erfgoedsector in, om projecten praktisch, degelijk en tijdig tot een succesvol resultaat te brengen.

eric burger document management BV is gevestigd te Vlaardingen.

Wat zeggen klanten over eric burger document management

Bent u geïnteresseerd in mijn dienstverlening?

Recente blogs

Microsoft365

Recordsmanagement en governance in Microsoft 365: beheer perikelen in de cloud

Microsoft 365 en uitbesteding van het beheer: met het uitbesteden van systeem– of platformbeheer komt het informatiebeheer nogal eens in het luchtledige te hangen. En …

Lees meer →
bethany-legg-75nbwHfDsnY-unsplash.jpg
openbaarheidrecordsmanagement

Eenvoudige archivering als voorwaarde voor uitvoerbare openbaarheid

Je kan niet openbaar maken wat je niet hebt. Je kan niet bewaren wat je niet hebt vastgelegd. Je kan niet vertrouwen op wat nog …

Lees meer →
ComplianceMicrosoft365

De WOO en het belang van archivering voor transparantie

Op 1 mei is de Wet Open Overheid van kracht geworden. De wet regelt onder andere als opvolging van de WOB de ‘passieve’ openbaarheidsverplichting op …

Lees meer →
Scroll naar top