#MSIgnite Chicago - foto: Eric Burger

MSIgnite conference Office 365 compliance en security presentaties en demo’s terugkijken

Voor wie zelf de nieuwste features in Office 365 voor compliance en security wil zien: check onderstaande selectie presentaties van Microsoft Ignite conference in Chicago (check mijn Sway), met demo’s van functionaliteiten die nu en dit jaar worden uitgerold. Channel 9, het videokanaal van Microsoft, bevat meer dan 670 sessies, een maand non-stop video materiaal, van Ignite en het is nog gemakkelijk te doorzoeken en filteren ook, bijvoorbeeld op compliance en security. Alles te downloaden in verschillende formaten, of online te volgen. En, beter dan powerpoint alleen,  leerzaam door de demo’s.

Om te beginnen ‘Enterprise Grade Data Protection and Compliance with Office 365: Today and Beyond’ met Rudra Mitra, Microsoft partner director Office 365 Information Protection, over maatregelen als MDM, DLP, archiving (voor e-mail in Outlook), encryptie, e-Discovery, audit, spam- en virus protectie.

Neal Suggs, VP en Associate General Counsel van Microsoft, vorig jaar nog gelauwerd als één van de beste zwarte top-advocaten van de Verenigde Staten was mijn favoriet en sprak zich duidelijk uit over Microsoft’s betrokkenheid bij de veiligheid van content in de cloud datacenters: ‘Why trust Microsoft Enterprise Cloud with your data?’

Kamal Janardhan, Microsoft Group program manager verzorgde verschillende presentaties over de groeiende rol van het Compliance Center, dat sinds begin 2015 in productie is gegaan en alle compliance functionaliteiten in zich heeft met werking naar zowel Exchange als de andere Office 365 onderdelen. Binnenkort wordt ook audit voor SharePoint Online hier toegevoegd, zodat het niet meer vanuit de afzonderlijke sitecollecties hoeft te worden bediend: ‘Meet Office 365 Compliance Center, your one stop shop for everything compliance’.

Een andere favoriet van mij was Brian Maher, migratiemanager bij Bose Corporation, van de speakers. Aan te bevelen verhaal over migratie naar de cloud, governance en de gevolgen van voortdurende productvernieuwingen in Office 365.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *