Trainingen & workshops

Juist nu zijn mijn in-company-  en open-inschrijvingstrainingen en workshops ONLINE! Veilig, comfortabel en geen lange reistijden meer! Ze zijn een goed middel om in korte tijd, samen met collega’s of vakgenoten, onder deskundige begeleiding te leren. Ik beschik over meer dan tien jaar trainings ervaring op het gebied van Microsoft 365 – en SharePoint recordsmanagement, compliance en governance. De ontwikkelingen in document management en recordsmanagement brengen ingrijpende veranderingen voor organisaties en medewerkers met zich mee. Taken en rollen veranderen. Nieuwe systemen vragen om andere werkwijzen.

Natuurlijk staan de werkwijze van uw organisatie en de eigen ervaringen centraal in mijn trainingen en workshops. Praktische toepasbaarheid van de resultaten staat voorop, evenals mijn onafhankelijkheid. Zo kan er bijvoorbeeld in een training of workshop ook gewerkt worden aan het samen opstellen van een archiveringsstrategie of -plan. Conform relevante kwaliteitsnormen, wet- en regelgeving.

Uit recente evaluaties (nov. 2020): ‘Heel goed. Ik had al enige kennis van SharePoint en ik heb heel veel nieuwe dingen gehoord. Ik ben blij dat ik de functioneel beheerders bij mijn project nu niet op hun blauwe ogen hoef te geloven, maar weet wat er kan.’ ‘Goed to the point en heldere uitleg bij vragen.’ ‘Zeer nuttig. De docent beheerste het onderwerp zeer goed.’

Ook verzorg ik in samenwerking met GO-Opleidingen (Voorburg) open-inschrijving trainingen, waarbij de invulling en duur van het programma naar de wens van de opdrachtgever kan worden aangepast.

Cursus Recordsmanagement en governance in SharePoint Online (Microsoft 365)

Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van werken met recordsmanagement in SharePoint? Wat zijn de valkuilen bij implementatie daarvan? Wat moet ik weten van de belangrijkste recordsmanagement functionaliteiten van dit platform? Zaakgericht werken met SharePoint? Hoe zit het met toetsing cf. ISO16175? Hoe richt ik tijdig en zorgvuldig governance in voor het werken met recordsmanagement in SharePoint Online?

  • Via GO-Opleidingen, Voorburg
  • Eendaagse cursus met open inschrijving
  • Cursusdata: zie site GO-Opleidingen

Uit de evaluaties: ‘Mijn ogen zijn geopend!’, ‘Zeer veel inhoudelijke kennis!’, ‘Veel goede extra onderbouwing o.a. met links’, ‘Zeer goed toepasbaar binnen de organisatie waar ik werkzaam ben’, ‘Cursus van hoog niveau door deskundig docent’, ‘Goed en duidelijk gebracht’.

Cursus Microsoft 365 compliance: veiligheid en archivering

Microsoft 365 leveranciers steunen uw enthousiaste projectteam met ‘adoptie’. En toch gaat er na enige tijd van alles mis en worden groups, teams en SharePoint Online chaotisch. En blijken veiligheid en archivering niet geheel vanzelfsprekend zonder kennis van zaken en de juiste maatregelen. Ook archivering met Microsoft 365 vraagt om een nieuwe visie en aanpak.

  • Via GO-Opleidingen, Voorburg
  • Eendaagse cursus met open inschrijving
  • Cursusdata: GO-Opleidingen

Cursus e-mail archivering in de praktijk

Leer hoe een e-mail archiverings strategie te formuleren voor uw organisatie met de (technische en functionele) oplossingen die bij uw processen passen.

  • Via GO-Opleidingen, Voorburg
  • Eendaagse cursus met open inschrijving
  • Cursusdata:  GO-Opleidingen

Cursus Microsoft 365/SharePoint: veiligheid en archivering

De cursus is bedoeld voor informatieprofessionals die te maken hebben of krijgen met het duurzaam toegankelijk maken van informatie in Microsoft 365/SharePoint Online binnen de eigen organisatie.

Eric Burger is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

 

Overige dienstverlening