Trainingen & workshops

Juist nu zijn mijn in-company-  en open-inschrijvingstrainingen en workshops ONLINE! Veilig, comfortabel en geen lange reistijden meer! Ze zijn een goed middel om in korte tijd, samen met collega’s of vakgenoten, onder deskundige begeleiding te leren. Ik beschik over meer dan tien jaar trainings ervaring op het gebied van Microsoft 365 – en SharePoint recordsmanagement, compliance en governance. De ontwikkelingen in document management en recordsmanagement brengen ingrijpende veranderingen voor organisaties en medewerkers met zich mee. Taken en rollen veranderen. Nieuwe systemen vragen om andere werkwijzen.

Natuurlijk staan de werkwijze van uw organisatie en de eigen ervaringen centraal in mijn trainingen en workshops. Praktische toepasbaarheid van de resultaten staat voorop, evenals mijn onafhankelijkheid. Uit recente evaluaties (nov. 2020): ‘Heel goed. Ik had al enige kennis van SharePoint en ik heb heel veel nieuwe dingen gehoord. Ik ben blij dat ik de functioneel beheerders bij mijn project nu niet op hun blauwe ogen hoef te geloven, maar weet wat er kan.’ ‘Goed to the point en heldere uitleg bij vragen.’ ‘Zeer nuttig. De docent beheerste het onderwerp zeer goed.’

In samenwerking met advocaat Cornelis van der Sluis, Nederlands Kenniscentrum Open Overheid (NKOO)

Cursus Documenten bewaren, zoeken en vinden. Werken aan een goed Woo-besluit!

In deze cursus bespreekt Cornelis wat de juridische consequenties zijn van het document-begrip. Welke informatie valt onder een Woo-verzoek, wat moet (dus) worden bewaard of gevonden nadat een verzoek is ontvangen? Eric bespreekt hierbij steeds hoe de informatiehuishouding zo kan worden ingericht dat het bewaren en zoeken makkelijker is dan soms gedacht. Hij gaat ook in op de aandachtspunten, best practices en valkuilen in de relatie tussen openbaarheid en informatiebeheer. Cornelis bespreekt vervolgens ook op welke wijze de zoektocht zelf een plek kan krijgen in het Woo-besluit zodat de discussie hierover – is dit wel alles? – kan  worden voorkomen. Ook hierbij kan Eric aangeven hoe bestaande en veelgebruikte de systemen de zoektocht goed en gemakkelijk kunnen bijhouden ten behoeve van de motivering van het besluit.

  • Via NKOO, Rotterdam
  • Eendaagse cursus op locatie, met open inschrijving
  • Eerstvolgende cursus datum: 17 april 2024
  • Cursusdata en inschrijving: zie site NKOO

—-

In samenwerking met GO-Opleidingen (Voorburg) de volgende open-inschrijving trainingen:

Cursus Recordsmanagement en governance in SharePoint Online (Microsoft 365)

Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden van werken met recordsmanagement in SharePoint Online? Wat zijn de valkuilen bij implementatie daarvan? Wat moet ik weten van de belangrijkste recordsmanagement functionaliteiten van dit platform? Hoe zit het met licenties? Zaakgericht werken met SharePoint? Hoe richt ik tijdig en zorgvuldig governance in voor het werken met recordsmanagement in SharePoint Online?

  • Via GO-Opleidingen, Voorburg
  • Eendaagse cursus met open inschrijving
  • Cursusdata: zie site GO-Opleidingen

Uit de evaluaties: ‘Mijn ogen zijn geopend!’, ‘Zeer veel inhoudelijke kennis!’, ‘Veel goede extra onderbouwing o.a. met links’, ‘Zeer goed toepasbaar binnen de organisatie waar ik werkzaam ben’, ‘Cursus van hoog niveau door deskundig docent’, ‘Goed en duidelijk gebracht’.

Cursus Microsoft 365 compliance: veiligheid en archivering

Microsoft 365 met Teams en SharePoint in uw organisatie een onveilige chaos? Het hoeft niet natuurlijk. Ook archivering en informatieveiligheid met Microsoft 365 vraagt om een nieuwe visie en aanpak. Cursus voor informatieprofessionals, zoals informatiebeheerders en recordsmanagers

  • Via GO-Opleidingen, Voorburg
  • Eendaagse cursus met open inschrijving
  • Cursusdata: GO-Opleidingen

In samenwerking met Leerhuis Informatiehuishouding, RDDI:

Cursus Microsoft 365/SharePoint: veiligheid en archivering

De cursus is bedoeld voor informatieprofessionals die te maken hebben of krijgen met het duurzaam toegankelijk maken van informatie in Microsoft 365/SharePoint Online binnen de eigen organisatie.

Eric Burger is geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs

 

Overige dienstverlening