Eric Burger

Ik ben recordsmanagement- en informatie-governance specialist. Ik begeleid als adviseur en trainer binnen dit vakgebied veranderingen in organisatie, werkwijze en functionele toepassingen van automatisering. Veranderingen die samenhangen met toenemende technische mogelijkheden, snel groeiende verwachtingen van de informatie-consument en méér aandacht in bedrijf en organisatie voor het belang van compliance en risicomanagement in documentgerelateerde processen. De kern van mijn expertise en dienstverlening is records management en informatie- governance in Microsoft 365, Microsoft Purview, Teams en SharePoint Online.

Ik blog op deze site  regelmatig over actuele onderwerpen uit het vakgebied met een focus op Microsoft 365 en SharePoint.

Mijn opleiding en ervaring: ik studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en was aansluitend ruim tien jaar werkzaam bij de Rijksarchiefdienst en het Nationaal Archief, waar ik in verschillende (o.a. Europese) projecten nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (digitale) archivering en informatievoorziening mede kon vormgeven en uitdragen.

In 2005 richtte ik eric burger document management op. Daarvoor was ik enige jaren eerst als consultant en later ook als medevennoot actief bij verschillende gespecialiseerde consultancies. Ik heb projecten geleid en uitgevoerd bij onder andere ministeries, zelfstandige bestuursorganen, gemeenten en bedrijven. Voorts verzorgde ik trainingen en workshops voor verschillende doelgroepen over onderwerpen uit het vakgebied.

Wat betreft mijn werkwijze en stijl: ik lever snelle en degelijke analyses, ben zakelijk èn betrokken, nuchter èn to the point. In mijn interactie in projecten en trainingen combineer ik een vlotte en toegankelijke stijl met gemakkelijk schakelen in de communicatie tussen verschillende disciplines en hiërarchische niveaus. En gelukkig mag er tijdens het werk ook worden gelachen!

Met eric burger document management zet ik met plezier ruim 30 jaar kennis en ervaring bij overheid, bedrijven en erfgoedsector in, om projecten, trainingen en werksessies praktisch, degelijk en tijdig tot een succesvol resultaat te brengen.

eric burger document management is gevestigd te Rotterdam.